ماهان شبکه ایرانیان

چرا بیشترین پرونده های حوزه خانواده در دادگاه های خانواده مربوط به نفقه است؟

مردان بی مسئولیت و زنان تجمل گرا

-*رضا زیبایی: این روزها و به دلایل مختلفی، روابط مالی بین زوج حساسیت زیادی پیدا کرده است.

مردان بی مسئولیت و زنان تجمل گرا

-*رضا زیبایی: این روزها و به دلایل مختلفی، روابط مالی بین زوج حساسیت زیادی پیدا کرده است.

به گزارش به نقل از خراسان، در همین باره و به تازگی رئیس مجتمع قضایی شهید مدنی تهران در مصاحبه ای گفته: «یکی از مهم ترین اختلافات خانوادگی که آمار بیشترین پرونده های حوزه خانواده را به خود اختصاص داده، مربوط به نفقه است و پس از موضوع نفقه، پرونده های مهریه، تمکین، حضانت و طلاق در رده های بعدی قرار دارند.» به همین بهانه و در ادامه، نکاتی درباره نفقه یا به عبارتی دیگر، ارتباط مالی زوج ها با یکدیگر مطرح خواهد شد.

2 دلیل اصلی ایجاد این مشکل
به گزارش فارس، حجت الاسلام والمسلمین محمد امین وحدانی نیا در ادامه بیان کرد: «علت زیاد بودن دعوای نفقه در دادگاه های خانواده دو مورد است. یکی از دلایل، وضعیت اقتصادی کشور است و دلیل دوم، ریشه فرهنگی دارد؛ برخی مردان بی مسئولیت تربیت شده اند و تعهدی به پرداخت نفقه همسر خود ندارند. هرچند اکنون به دلیل شرایط فرهنگی و چشم و هم چشمی، دامنه نفقه در نظر برخی زنان بسیار گسترده است اما به طور کلی برخی مردان نیازهای اولیه مادی همسر خود را رفع نمی کنند و همین مسئله زنان را وادار می کند تا برای دریافت آن به دادگاه مراجعه کنند. برخی از مردانی که نفقه همسر خود را پرداخت نمی کنند، بسیار مرفه هستند و توانایی اداره چند زندگی را دارند، اما درباره همسر خود احساس مسئولیت نمی کنند.»


کیفیت رابطه های عاطفی تغییر کرده
اگر به روند تاریخی و بومی روابط زوج ها با دقت نگاه کنیم، در روزگار قدیم بیشتر انتظارات زنان از جنس عاشقانه و با علاقه قلبی بر حفظ احترام و اقتدار مرد و در واقع عشق شان بوده است. از سویی غیرت و تعهد مردانه در برآوردن انتظارات عاطفی و به خصوص مالی همسران تمام و کمال بوده است. به نظر می رسد که تغییر کیفیت رابطه عاطفی این روزهای زوج ها، یکی از علل اصلی تغییر رابطه مالی بین آن هاست وگرنه آن ها پرورش یافته و زاده مردان و زنان همین سرزمین هستند.


بی مهارتی مردان و زنان
متاسفانه این تغییر کیفیت رابطه عاطفی به علل بی شمار فردی و جامعه شناختی وابسته است که اصلی ترین آن در مردان جوان، «کاهش اقتدار مالی آنان» و در زنان جوان «بی مهارتی در شناخت نیاز اصلی مردان یعنی حفظ احترام و اقتدار آنان است» و کار وقتی سخت تر می شود که این دو تابعی از هم هستند و به شدت متاثر از هم. زنان به طور معمول برای مردی احترام و اقتدار قائلند که اقتدار و استقلال مالی دارد و از سویی مردان نیز به طور معمول به زنانی دل می بندند که تایید کننده، صبور و تمکین کننده باشند، تابعی که تقریبا نیمی از زوج های تازه ازدواج کرده را به خط قرمزهای از هم پاشیدگی ازدواج می کشاند که اولین علایم آن شکایت رسمی زنان درباره نفقه و دادخواهی مردان از عدم تمکین است. پس آن چه در پس انبوه این دادخواهی زنانه و مردانه نهفته است در واقع ترکیبی از زنانگی و مردانگی ناکام مانده است و نه صرفا یک درخواست ریالی زنانه یا لجبازی و استبداد مردانه.


خودخواهی و خودشیفتگی زوج ها
افزایش خودخواهی و خود شیفتگی برخی آدم ها، درست در بدو ازدواج یا چندی پس از آن کاملا خود را بروز خواهد داد. سازوکار این عامل در ازدواج این گونه است که فرد در دنیای خودخواهانه خود دایم منتظر تایید و تمجید همسر خود است و انتظارات مالی در واقع اصلی ترین و دم دست ترین این تاییدخواهی ها در زنان و اقتدارخواهی و احترام طلبی افراطی نیز اصلی ترین آن در مردان است. مردان خودشیفته پولی به زن خود می دهند که وی الگوهای غلط خودش از عشق را تایید کند و زنان خودشیفته نیز عشق و محبت مردانه را مساوی با کارت اعتباری که هرگز در پرداخت ها با کمبود موجودی روبه رو نشود، می دانند و وقتی تمکین می کنند که مرد تمکن در حد انتظار را دارا باشد. البته خاطر نشان می کنم که این دسته از زوج ها شمار کمتری نسبت به دسته اول (آشنا نبودن با مهارت ها) دارند ولی در نهایت برخی به وضوح مبتلا به این مشکل هستند که مسیر شکایت نفقه و تمکین نکردن را در مراجع قضایی پیش می گیرند.


امنیت عاطفی یا امنیت مالی؟ !
حال که اصلی ترین علل روان شناختی رخداد یاد شده تشریح شد راهبردهای کاهش آسیب و ترمیم رابطه زوج بهتر قابل ترسیم است. با وجود تمام کم و کسری ها و مشکلات مالی این روزها، تقریبا بیشتر زوج های جوان و قدیمی باز هم حاضر نیستند به دلیل این کمبودها به خط قرمزهای طلاق نزدیک شوند چراکه هم مرد و هم زن بیشتر به امنیت عاطفی نیاز دارند تا امنیت مالی.


توصیه هایی به زنان
زنان جوان با قدری صبوری عاشقانه و تایید داشته ها و نداشته های شوهرشان و به زبان مردانه پذیرش آن ها، دست به ساختن مردی وفادار و به فکر خانواده خواهند زد. در غیر این صورت، بیشتر اوقات با یک پسر بچه خودخواه و خسیس روبه رو خواهند بود. این معادله بسیار ساده است ولی گاه در موقعیت های واقعی، درک و عمل به آن کاری سخت است چراکه مستقیم با خودشیفتگی نوجوانانه دوره تجرد شما برخورد می کند. معادله این است که در قبال ایجاد امنیت عاطفی و عاشقانه برای مردتان شما نیز در چتر امنیت مالی و از جمله عاطفی او قرار خواهید گرفت.


توصیه هایی به مردان
مردان جوان باید با پرهیز از منطق گرایی نوجوانانه در روابط کلامی و عاطفی خود با همسرشان به احساسات لطیف و شکننده او توجه کنند و احترام کافی بگذارند و دختر جوانی که در واقع همسرش را تا مدت ها جایگزین پدر همیشه حامی خود می داند مراقبت و با او ملاطفت کنند. مردان به دقت باید مراقب امنیت عاطفی همسر خود که تفاوت ماهیتی با امنیت عاطفی مردانه دارد، باشند. زنان به شدت به توجه، ملاطفت و نوازش غیر جنسی نیازمندند برعکس ماهیت مردانه که به رفتار پر انرژی و آتشین زنان نیازمندند. نکته مهم در این است که تا مردان در این موضوع مهارت و دانایی کافی پیدا نکنند، رابطه عاطفی را به طور متقابل سرد و برخی زنان این خلأ را با انتظارات مالی ریز و درشت پر می کنند.

*روان شناس

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی